mooimens

Praktijk voor Psychotherapie en CoachingOver mij

Contact met mensen is de rode draad in mijn leven. Ik ben echtgenote, moeder van een samengesteld gezin en oma, heb jarenlang gewerkt in het Hoger Onderwijs met studenten. Alle levenservaring en opleidingen zijn de basis voor de begeleiding van mijn cliënten.

Oorspronkelijk was ik jurist, docent Recht en mentor. Later werd ik studentendecaan en waarnemend studentenpsycholoog en was ik contactpersoon voor studenten met AD(H)D en Autisme. Gedurende deze periode gaf ik regelmatig trainingen zelfvertrouwen en assertiviteit. Tegenwoordig ben ik therapeut, coach en supervisor. 

Ik geef lezingen over rouw & verlies en verzorg schrijfworkshops voor hulpverleners, ga graag met mijn echtgenoot en onze teckel Max op reis met de camper. Uiteraard ben ik dol op mijn kinderen en kleinkinderen en pas graag op. Verder schilder ik en begeleid als vrijwilliger een rouwgroep.

Cliënten zeggen over mij: 

empatisch, kan goed luisteren, ervaren, deskundig, vriendelijk, steunend.

Ieder mens heeft de kracht in zich, om moeilijke situaties aan te gaan en door een zware levensfase heen te komen

Opleidingen

 • Therapeut Interactionele Vormgeving - Educatieve Academie Antwerpen
 • Oplossingsgerichte therapie - Korzybski Instituut Brugge - Amsterdam
 • EMDR Master Practicioner-BiVT Beverwijk
 • Master SEN Special Educational Needs - Saxion Hogeschool Deventer


Korte opleidingen & workshops

 • Imaginatie - School voor Imaginatie Amsterdam
 • Narratieve Therapie, Empowerment - Johan Van de Putte
 • Interculturele coaching - Echo Expertisecentrum Diversiteit Utrecht
 • Rouw en Verlies - Expertisecentrum Omgaan met verlies
 • Gatekeeper Suicide Preventie - Stichting 113 online
 • Depressie - Educatieve Academie Antwerpen
 • Familieopstellingen in individuele begeleiding
 • Stresscounseling
 • ICBT Integrative Couple Behaviour Therapy


Publicatie

 • KompASS voor studiesucces, wegwijzer voor begeleiders en docenten van studenten met autisme, Uitgever Garant, reeks Educatief (2013)
 • Werken met beelden, films als therapeutisch instrument , Afstudeerwerk Educatieve Academie Berchem (2013)
 • Films als therapeutisch instrument, artikel in Metafoor Tijdschrift Interactionele Vormgeving (april 2014)
 • Meegewerkt aan Schaduwverdriet in het licht, Christine Janssens, ACCO Uitgeverij (2015) 

 

"Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt." 

 

Jeroen Brouwers (Bezonken rood, 1981)