mooimens

Praktijk voor Psychotherapie en CoachingWerkwijze & Visie

Visie
Ik begeleid vanuit een integratieve benadering met respect, aandacht en acceptatie,
waarbij je als cliënt als geheel wordt gezien. Klachten worden niet gezien als op zichzelf staand maar we brengen ze met elkaar in verbinding volgens een holistische visie .

Werkwijze
Ik pas gesprekstherapie toe -cognitieve gedragstherapie- in combinatie met creatieve werkvormen. Misschien vind je (nog) geen woorden om te zeggen wat er is. Dan kunnen we een andere manier zoeken om dit uit te drukken. Bijvoorbeeld met verhalen, afbeeldingen, tekenen of films. Een goed voorbeeld zijn thema's in de film 'Intouchables'. 

Ook aan het lichaam wordt aandacht besteed, psycho-somatische klachten kunnen een signaal zijn voor dieper liggende problemen. Oefeningen uit mindfulness en acceptatie en commitment therapie (ACT), focussing pas ik daarbij toe.

In het eerste gesprek bekijken we samen wat je bij mij brengt: je situatie, verleden, gedachten, relaties en komen we zo tot een hulpvraag. We stellen een doel voor de therapie vast, passend bij jou en jouw vraag. 

Een EMDR behandeling is ook mogelijk, zie bij werkterreinen.

Setting
Individueel of met partner.

Wat levert het op?
Integratieve therapie zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je situatie, je meer bewust wordt van gedachten, gevoelens en je gedrag. Oplossingen en krachten die gevonden worden tijdens de therapie, leer je toepassen in het dagelijks leven. Je krijgt vat op vastgelopen patronen en ontdekt jouw mogelijkheden. 
 

"Ga je mee verdwalen, ik weet de weg." 
Loesje

Reacties van cliënten

Een moeder: "Ik wil je enorm bedanken voor jouw begeleiding van mijn dochter. Mede dankzij jouw hulp is zij de latste tijd enorm gegroeid en zit zij weer goed in haar vel. Super fijn dat zij weer terecht kan als het nodig zou zijn. Mijn dank is echt groot!!"

Bericht van cliënte M. uit Tilburg: "Ik vind oprecht dat ik ontzettend veel aan onze gezamenlijke gesprekken heb gehad. Zonder me een bepaalde richting in te duwen, heb je steeds geholpen structuur aan te brengen in het dilemma waar ik mee worstelde. Ik voelde meteen me heel vertrouwd bij je, dat maakt denk ik ook, dat ik open en eerlijk durfde te zijn, waardoor jij mij op het goede pad kon helpen."